بیماری قلبی، عوارض خطرناک نخوردن آب کافی
افرادی که هر روز آب کافی نمینوشند؛ در معرض خطر ابتلا به بیماریهای کشنده قرار دارند. دانشمندان از مردم میخواهند که هر روز شش تا هشت لیوان آب مصرف کنند تا از خطر نارسایی قلبی جلوگیری کنند.
نارسایی قلبی زمانی اتفاق میافتد که قلب قادر به پمپاژ درست خون در بدن نباشد که معمولا به دلیل ضعیف یا سفت شدنِ قلب است. این یک عارضه همیشگی است که معمولا با گذشت زمان بدتر میشود.
همانند کاهش مصرف نمک، نوشیدن آب کافی و هیدراته ماندن روشهایی برای مراقبت از قلب هستند و ممکن است به کاهش خطرات طولانی مدت بیماری قلبی کمک کنند.
نتایج تحقیقات درباره عوارض نخوردن آب کافی برای قلب
محققی در مؤسسه ملی بهداشت، تیمی را رهبری میکرد که تقریبا ۱۲۰۰۰ بزرگسال را مورد بررسی قرار دادند. آنها بین ۴۵ تا ۶۶ سال سن داشتند و در شروع تحقیق نارسایی قلبی، دیابت یا چاقی نداشتند. حدود ۱۳۶۶ نفر (۱۱.۵۶ درصد) بعدا دچار نارسایی قلبی شدند که البته با افزایش سن شایعتر است.
این تیم سطوح سدیم خون که با کاهش سطح مایعات بدن افزایش مییابد را ارزیابی کردند:
محدوده طبیعی سدیم سرم بین ۱۳۵ تا ۱۴۶ میلی اکی والان در لیتر است اما افرادی که در میانسالی سطح سدیمشان حدود ۱۴۳ میلی اکی والان در لیتر بود، ۳۹ درصد بیشتر از افرادی که سطوح پایینتری داشتند، با خطر نارسایی قلبی مواجه بودند.
دادهها همچنین نشان داد؛ افراد بالای ۷۰ سال با سطح سدیم ۱۴۳ میلی اکی والان در لیتر، ۶۲ درصد بیشتر در معرض ابتلا به هیپرتروفی بطن چپ یا ضخیم شدن قلب هستند.
یافتههای اولیه نشان میدهد که هیدراسیون خوب بدن میتواند به جلوگیری یا کند کردن پیشرفت تغییرات درون قلب که میتواند منجر به نارسایی شود، کمک کند. مایعات چه آب باشد و چه چای؛ برای طیف وسیعی از عملکردهای بدن از جمله کمک به قلب برای پمپاژ کارآمد خون، گردش خون و کارکرد بهتر عروق ضروری هستند.
راه حل و توصیه کارشناسان
محققان مصرف روزانه ۶ تا ۸ فنجان (۱.۵ تا ۲.۱ لیتر) را برای زنان و ۸ تا ۱۲ فنجان (۲ تا ۳ لیتر) برای مردان توصیه کردهاند.
این مشکل میتواند به خاطر عوامل زیادی مثل حمله قلبی، فشار خون بالا، دیابت، کاردیومیوپاتی و نقصهای قلبی مادرزادی ایجاد شود. اما عادات سالم میتواند از بسیاری از این عوارض جلوگیری کند.
متخصصان برای مراقبت از قلب، ورزش منظم، ترک سیگار، نوشیدن کافئین در حد متوسط و رژیم غذایی سالم را توصیه میکنند. مصرف غذاهای شور، شیرین و چرب هم باید محدود شود.